De Praktijk Ternat, Gemeentehuisstraat 34, Ternat

De lessenreeks gaat door op onderstaande data

donderdagochtend 11u15 – 12u30

 1u bij kine (apart te betalen) – 44,52 euro* en dan 15 euro per les, enkel mogelijk om je in te schrijven voor de ganse reeks
* terugbetalling mogelijk na voorschrift arts 

Gegeven door team Mama beweegt

max. aantal deelnemers: 6 mama’s met baby

Mama beweegt MET BABY

 

POSTNATALE YOGA EN RELaXATIE 

 

 

#postnataleyoga meets #relaxatie meets #funmetjebaby

Lessenreeks met in totaal 5 sessies, 1e sessie individueel +- 1u bij kine (apart te betalen)
4 sessies in groep van 1u15 – baby welkom

Zwangerschap, baren en moeder worden, zijn heel intense ervaringen. Jouw lichaam heeft zeer hard gewerkt en heeft nu tijd nodig om te herstellen. Je herstel verloopt deels vanzelf, deels met gerichte oefeningen. In de lessenreeks Mama beweegt met baby doen we oefeningen om dit spontaan herstel te ondersteunen en te optimaliseren, zodat je lichaam opnieuw sterker wordt en klachten (bv. ongecontroleerd urineverlies, rugklachten, diastase,…) kunnen voorkomen of verholpen worden.

De eerste sessie, waarvoor ongeveer een uur wordt voorzien, plannen we individueel zodat een duidelijk beeld kan gevormd worden van eventuele klachten of aandachtspunten. Indien nodig wordt er eerst een individueel behandelplan opgesteld.
De volgende vier sessies gaan door in groepjes van maximaal zes mama’s (met baby(‘s)).

Tijdens de reeks Mama beweegt met baby neem je tijd voor jezelf om te herstellen, jezelf te voeden en de ervaringen te integreren. Via aangepaste oefeningen bouwen we kracht en energie op. Je lichaam wordt sterker en je ervaart meer stabiliteit. Verder wordt er aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen zodat jij en je baby lichamelijk en emotioneel in balans kunnen komen. De focus ligt op postpartum herstel voor de mama.

Het leuke aan deze lessen is dat je baby’tje mee welkom is. Daarom duren deze lessen telkens ongeveer 1u15. Op deze manier bouwen we voldoende ruimte in voor de oefeningen in combinatie met het eventueel voeden of verschonen van je baby!
Je kunt meedoen vanaf 6 weken na de bevalling en in het geval van een keizersnede bedraagt die termijn 8 weken. Je doet aan mama beweegt met baby totdat je baby kan kruipen.

Bewegen is en blijft belangrijk, ook als nieuwe mama. Je bent dan ook van harte welkom in meerdere reeksen.
Heb je reeds een reeks gevolgd, dan kan je gewoon aansluiten bij de groepslessen en dan is er niet opnieuw een individuele sessie bij de kine nodig.

De lessen worden gegeven door team Mama beweegt. De individuele sessies worden uitgevoerd door een van de kinesitherapeuten uit team Mama beweegt. Vanuit ieder zijn ervaring en achtergrond wordt expertise gedeeld in deze reeks voor postpartum herstel.

Team Mama Beweegt:
– Karen De Marie (kiné en relaxatie),
– Isa Van der Meulen (kiné)
– Marlies Verbruggen (kiné en relaxatie)
– Anke Verhulst (bevallingscoach, postpartum doula)
– Maud Van Den Abbeele (yogadocent)

 

Voor wie

De lessenreeks Mama Beweegt is geschikt voor mama met baby vanaf 6 weken postpartum tot je baby kan kruipen.

INSCHRIJVEN

 Via email mamabeweegt@depraktijkternat.be of info@ankeverhulst.be 

Volgende lessen Mama beweegt met baby

Share This