Elke mama en elke baby verdienen een positieve geboorte-ervaring.

Hoi, ik ben Anke.

Ik ben hier om je te ondersteunen van bolle buik tot baby.

Mijn werk helpt JOU om:

♥ bewust contact te maken met je baby in én uit de buik

♥ vol vertrouwen toe te leven naar de geboorte van je baby

♥ een positieve geboorte-ervaring te creëren

♥ je baby op een zachte manier te verwelkomen

ontspannen en rustig te baren

♥ een ontspannen babytijd te ervaren

Het gaat hier over jou, niet over mij

Jij en je baby zijn uniek. Jij behoudt de regio over je lijf, je baby en je geboorte.

Een goed geïnformeerde, ontspannen moeder (en partner) die vertrouwen hebben in het geboorteproces is waar we ons in de zwangerschap op richten.

Dit doen we aan de hand van

The Wise Hippo Bump, Birth and Baby Blueprint.

BUMP – BOLLE BUIK

De beste start voor je baby begint in de buik. Ongeboren baby’s voelen wat er in de omgeving van de mama gebeurt, ze zijn letterlijk een met mama. Hier draait alles rond een bewuste en ontspannen zwangerschap. Je maakt contact met je baby. Je zorgt goed voor jezelf.

BIRTH – GEBOORTE

We gaan uitgebreid in op de fysiologie van het geboorteproces en op hoe je optimaal met je lichaam meewerkt. Je leert ademhalingstechnieken, relaxatietechnieken, fysieke oefeningen. Jij en je (geboorte)partner zijn hierna klaar om vol vertrouwen toe te leven naar de geboorte.

BABY 

Na de geboorte start de meest intense periode van je leven. Je baby is nieuw in dit leven en jij bent net mama geworden. Hoe verzorg je je baby, wat is een normaal slaappatroon, hoe begin je aan de borstvoeding? Dit komt allemaal aan bod. Net als, hoe doe je aan zelfzorg, hoe organiseer jij je voor een ontspannen babytijd.

Als je dat wenst, ben ik er voor je van begin tot einde als jouw doula.

En er is nog meer

De geboorte van een mama kan zowaar nog intenser zijn dan de geboorte van een baby. Een gloednieuwe mama is even gevoelig en kwetsbaar als haar pasgeboren baby. Haar hart staat volledig open en ook zij verdient de beste zorg. Als zij goed ondersteund wordt, kan ze optimaal voor haar baby zorgen. Als postpartum doula zorg ik mee voor een ontspannen babytijd.

 

Wie ben ik en waarom doe ik dit?

Ik ben Anke Verhulst, hypnobirthing mama en cursusleidster en mijn passie is ouders voor te bereiden op een bewuste geboorte van hun kind(eren) uitgaande van de kracht van vrouwen en de natuur.

 

Ik ben mama van 3 prachtige hypnobirthing baby’s (Jente ’12, Jasper ’14 en Lars ’17) . Mijn eigen ervaring is dat geboorte magisch is, een echte viering van het leven. Ik heb tweemaal gekozen voor een thuisgeboorte onder begeleiding van vroedvrouwen. Ik heb van beide geboortes enorm genoten en zou het zo weer opnieuw doen. Geboorte kan echt prachtig, comfortabel en rustig zijn. – Lees het geboorteverhaal van Jente en van Jasper (volgt binnenkort). Sinds 2012 (na Jente’s geboorte) heb ik al enkele tientallen ouders begeleid in de voorbereiding op de geboorte van hun kinderen via hypnobirthing.

 

De geboorte van je kindje is een unieke gebeurtenis en daarom bied ik Hypnobirthing cursussen op maat van jouw gezin. De cursus is te volgen in groep of individueel.

 

Om meer te weten te komen over de HypnoBirthing cursus … klik op onderstaande foto.

P1010654

Indien je nog meer wil weten over mijn leven … lees hieronder verder.

Ik ben geboren en getogen in de stille Kempen, maar woon nu aan de rand van het pajottenland, vlak naast de grote carnavalstad Aalst. Ik ben de gelukkige mama Jente en Jasper. Deze twee kapoenen zorgen ervoor dat er elk moment wel iets te beleven valt.

 

Mijn initiële opleiding is sterk wetenschappelijk en technisch (Burgerlijk Ingenieur), maar al snel kwam ik tot de conclusie dat daar niet mijn grootste passie lag. Ik startte met een coachopleiding en kwam al snel in aanraking met hypnobirthing. Getraind in zowel HypnoBirthing – The Mongan Method als The Wise Hippo Birthing Programme geef ik al sinds 2012 les aan ouders op zoek naar een natuurlijke, comfortabele geboorte.

 

Ik hou van lezen, dansen en yoga. Ik hou van mijn familie, reizen naar verre oorden en een wandeling in het bos. Als ik niet met de kindjes bezig ben, vind je mij dansend door het leven.

 

Share This