Begeleiding tijdens de zwangerschap en geboorte

Bewuste beleving van de zwangerschap |

Contact maken met je baby |

Zwangerschapsmassage |

Voorbereiding op een zachte geboorte |

Aanwezigheid bij de geboorte

DE EERSTE ONTMOETING

Ik sta jullie bij tijdens een bijzondere en intieme levensfase. Het is heel erg belangrijk dat we een goed gevoel over elkaar hebben. Op die manier kan een sfeer ontstaan van vertrouwen en ontspanning tijdens de bevalling. Juist dát maakt een groot verschil.

Ik ontmoet jou/jullie geheel vrijblijvend bij jullie thuis. Jullie kunnen me alle vragen stellen en ik kan vertellen over mijn werkwijze als doula.

Daarna kunnen we beslissen of we samen ‘op reis’ gaan.

SAMEN MET JE PARTNER

Voor mij is het heel erg belangrijk dit samen als team tegemoet te gaan. De geboorte is voor je partner ook een levens veranderde gebeurtenis. Het is dus een must dat hij/zij zich betrokken, maar toch vrij voelt. Ondersteund en gehoord.

Ik geloof dat een doula veel kan betekenen voor de partner en het absoluut niet gezien dient te worden als ‘ik die wellicht een plek in neem’.

Bij veel stellen zie ik dat juist de geboorte meer verrijking heeft gebracht in de relatie. Meer verbinding. Dit zie ik als iets prachtigs voor het hele gezin!

Mocht je geen partner hebben of kan je partner niet bij de bevalling zijn? Dan kan je ook iemand anders vragen om je geboortepartner te zijn, of ik kan als doula die rol voor je vervullen.

VOLGENDE ONTMOETINGEN

De volgende momenten dat we samenkomen worden ingevuld op maat.

JOUW KRACHT

Het is mijn intentie als doula om je bewust te maken van je eigen kracht en kennis over jezelf, je baby en je lichaam. Vanuit dit gevoel kan je keuzes maken waar je volledig achter staat.

Een positieve geboorte-ervaring hangt meer af van hoe je terugkijkt op de bevalling, dan van ‘hoe’ je bevalt. 

Tijdens de zwangerschap besteden we aandacht aan manieren om je met je kind te verbinden en te ‘horen’ wat hij of zij je/jullie wil vertellen.

JOUW WENSEN

Hoe ziet jouw ideale bevalling eruit? Waar vindt deze plaats? Wie is er aanwezig? Elke mama, elke baby en elke zwangerschap is uniek. 

Jouw wensen en voorkeuren bespreken we om uiteindelijk tot een geboortevoorkeuren ‘plan’ te komen.

Voor mij is het belangrijk te weten wat jij zou willen als bepaalde scenario’s zich voordoen. Door dit samen met je partner door te nemen is het een prachtige manier om ook je partner te betrekken in dit proces.

VOORBEREIDING OP DE GEBOORTE

THE WISE HIPPO BUMP, BIRTH AND BABY BLUEPRINT

Ter voorbereiding op de geboorte wordt je ondergedompeld in de wondere wereld van hypnobirthing. De Bump, Birth and Baby Blueprint is een fijne, hippe en vooral complete zwangerschapscursus.

Je leert er alles over een bewuste zwangerschap. Contact maken met je kindje op jouw manier.

We overlopen de fysiologie van het geboorteproces. Je leert technieken om te ontspannen, efficiënte ademhalingstechnieken. Je zet visualisatie en affirmatie in om optimaal voorbereid te zijn op een zachte geboorte. Je zet al je angsten opzij en gaat vol vertrouwen de geboorte toegemoet.

Je zal naast een geboortevoorkeuren’plan’ ook een ontspannen babytijd’plan’ kunnen opstellen. Borstvoeding, slapen (met je baby), verzorging van je baby en vooral zorg voor jezelf in de intense babytijd komt ook aan bod.

Deze cursus kan je individueel of in groep volgen.

SPECIALE SESSIES

Soms verloopt een zwangerschap niet helemaal zoals gepland. Je baby ligt bv niet in de optimale positie, of je baby laat op zich wachten of misschien wordt het sowieso een keizersnede.

Voor deze speciale gevallen, heb ik aparte sessies uitgewerkt.

ZWANGERSCHAPS -MASSAGE

Indien gewenst kan je een (of meerdere) sessies zwangerschapmassage boeken. Je hebt keuze tussen twee vormen van massage nl. shiatsu of rebozomassage.

Vooral in de laatste maand van de zwangerschap zijn deze afspraken populair.

LOSSE AFSPRAKEN

Er is steeds de mogelijkheid om extra afspraken in te plannen.

Deze afspraken kunnen een aanvulling zijn op de gewone begeleiding. Mogelijke onderwerpen zijn fysieke oefeningen ter voorbereiding op de geboorte, placentaverwerking DIY, lotusgeboorte, …

SAMENWERKEN

Tijdens de zwangerschap en geboorte wordt je hoogst waarschijnlijk ook door medische zorgverleners opgevolgd.

Je stelt zelf het team samen dat je het beste ondersteund tijdens deze bijzondere periode, jouw hoogst eigen geboorteteam.

De individuele begeleiding is een fijne en ondersteunende aanvulling bij het normale traject.

BEVALLINGEN IN ALLE SOORTEN EN MATEN

Een prachtige bevalling met hypnobirthing heeft in mijn ervaring niets te maken met hoe en waar je precies bevalt.

Het belangrijkste is hoe jij je voelt over je bevalling.

We zorgen er samen voor dat jij achter de keuzes staat die gemaakt moeten worden, ook als je bevalling medisch is of onverhoopt anders loopt dan gehoopt.

HOLISTISCH

Holistische begeleiding betekent ook dat we op het emotionele en spirituele aspect van de zwangerschap in gaan. Alles is met elkaar verbonden. Sommige vrouwen hebben bepaalde angsten of onzekerheden vanuit hun jeugd, een opgelopen trauma of iets anders wat ineens naar boven kan komen in de zwangerschap. Dit is een periode waarin er energetisch ook veel verandering plaatsvindt. Zo kan je ineens andere gevoelens of gedachtes krijgen.

TIJD

Ik neem graag de tijd om naar jullie te luisteren en al jullie vragen te beantwoorden.

Er is steeds tijd om gevoelens en emoties die tijdens de zwangerschap en rondom geboorte en ouderschap naar boven komen ruimte te geven.

Tijdens de begeleiding is er onbeperkt contact mogelijk via telefoon, whatsapp en email.

RUST

Ik probeer een punt van rust te zijn voor jullie.

Ik wens jullie volle aandacht te geven in deze bijzondere periode.

Rust en ontspanning voor jullie. Een rustige zwangerschap en een zachte geboorte, maakt een rustige baby.

VERTROUWEN

Ik heb vertrouwen in het geboorteproces, jouw, je lijf en je baby, maar bovenal reik ik je tools aan om zelf dat vertrouwen te voelen en te laten groeien.

Jij kan dit, net als al die vrouwen voor je.

LIEFDE

Oxytocine, een van de belangrijkste hormonen tijdens het geboorteproces, is het liefdeshormoon.

Dit hormoon komt vrij als jij je veilig voelt en geliefd. Het komt vrij bij een liefdevolle aanraking, massage, een knuffel of een glimlach.

In liefde verwelkom je je baby in deze wereld.

DOULA BIJ DE GEBOORTE – OPTIONEEL

Mijn werkregio is Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant (regio Halle – Vilvoorde).

Woon je buiten deze regio, neem je best contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Tijdens de eerste tekenen van je baring kan ik al bij je langskomen voor een massage of gesprek. Zeker bij een eerste kindje kan de ontsluitingsfase best een tijd duren. Als doula zorg ik ervoor dat jij (en je partner) in een goede flow komen. Zo kan het liefdeshormoon oxytocine optimaal stromen en dat bevordert je bevalling. Soms ga ik dan weer naar huis maar indien gewenst blijf ik zolang bij je als je wilt. In de actieve fase van je baring ben ik altijd continu aanwezig. Ik kan naar wens actief ondersteunen of houd me juist lekker op de achtergrond als jullie het samen fijn hebben.

Uit onderzoek blijkt dat de continue aanwezigheid van een doula zorgt voor het makkelijker verlopen van je baring.

De daadwerkelijke geboorte van je kindje is een prachtig moment. Je bent opgelucht, overweldigd, overspoeld door liefde en blijdschap, emotioneel en gelukkig. Het is belangrijk om nu in alle rust te genieten en knuffelen en het wonder te aanschouwen. Dat helpt ook bij de geboorte van de placenta. 

Na de bevalling ga ik pas weg wanneer het voor jullie ok aanvoelt om de wereld in te stappen met jullie nieuw gezinnetje.

Het moment dat er een baby geboren wordt, wordt er ook een mama geboren.

VOORBEREIDING OP EEN ONTSPANNEN BABYTIJD

Na de geboorte volgt misschien wel de meest intense periode uit je leven. Alles is nieuw voor je baby, maar ook voor mama en papa is alles nieuw. Je bent op zoek naar een nieuw evenwicht.

Ik kan je informatie geven over de opties rondom kraamzorg en het organiseren van ondersteuning na die tijd. Je krijgt alle tools en inzichten mee om je optimaal voor te bereiden op een ontspannen babytijd.

Je stapt zo vol vertrouwen het moederschap in.

Als postnatale doula kan ik voor je koken, je masseren en je buik inbinden en zorgen voor je kindje(s) als je zelf even rust nodig hebt.

AFSLUITENDE ONTMOETING

Na de geboorte zien we elkaar binnen de 6 weken na de geboorte nog een keer ter afsluiting.

We praten na over de bevalling, kijken hoe het nu gaat en wat je eventueel nodig hebt ter ondersteuning.

Tot slot geef ik je indien gewenst een ontspannende voetmassage.

DELUXE BOLLE BUIK PLUS

Dit is de rolls royce onder de pakketten. Hier zit je veilig en heb je al de mogelijke individuele ondersteuning tijdens de zwangerschap die je je maar kan wensen.

Heb je reeds hypnobirthing gevolgd bij mij, dan krijg je een korting van 250 euro op de pakketprijs. Je krijgt dan een refresher van 3 uur  voor de Ontspannen bevallen cursus ipv de hele cursus.

6 Prenatale sessies

Kennismaking

5 prenatale sessies op maat

 

Cursus Bump, Birth and Baby individueel

5 sessies van 3 uur individueel @your home

+ toegang tot alle mp3s en cursusmateriaal om thuis te oefenen

+ Engelstalig oefenboek

+ toegang tot facebookgroep

+ ondersteuning  tot aan de geboorte via email en fb

+ samen met je geboortepartner

Gratis sessie speciale gebeurtenis

Ingeval van baby ligt in stuit, baby laat op zich wachten of er wordt een keizersnede gepland.

Onbeperkte ondersteuning

Ondersteuning bij geboortevoorkeurenplan

Ondersteuning bij ontspannen babytijd plan

Onbeperkte ondersteuning via telefoon, whatsapp en email.

Aanwezigheid bij de geboorte

+ 24/24 oproepbaar vanaf 37 weken zwangerschap tot bevalling

+ continue ondersteuning bij de geboorte

Nagesprek

Nagesprek met ontspqnnende voetmassage wordt ingepland binnen de 6 weken na de geboorte.

Extra's

+ Extra individuele sessies aan €50/uur

+ 25% korting op Gloednieuwe mama pakketten

Share This