Ik kan gerust spreken over mijn leven als het leven voor hypnobirthing en het leven na hypnobirthing.

Hypnobirthing heeft op zoveel manieren mijn leven veranderd.

Ik heb drie prachtige hypnobirths gehad omringd door mijn partner en de meest fantastische vroedvrouwen. Stuk voor stuk positieve geboorte-ervaringen die de toon gezet hebben van wie ik als mama en als vrouw ben.

Ik heb een passie ontdekt die ik nooit verwacht had, maar die nu mijn verdere leven richting heeft gegeven.

Ik sta helemaal anders in het leven. Positief, krachtig en onverschrokken.

Hypnobirthing veranderde niet alleen mijn leven, het blijft dag na dag het leven veranderen van tal van mama’s en papa’s.

Hieronder heb ik enkele veranderingen genoteerd die ik keer op keer waarneem bij de mama’s en papa’s die de cursus volgen.

Dus, hoe verandert hypnobirthing als zwangerschapscursus je leven?

1. Het verandert hoe je denkt

Hypnobirthing helpt je je denken te veranderen op tal van manieren.

Onderbewust door dagelijks te luisteren naar positieve boodschappen in de relaxatie/hypnose MP3s.

Neurologisch door dagelijks te luisteren naar en herhalen van positieve affirmaties.

Bewust door de informatie uit de cursus op te nemen en te verwerken.

 

2. Het verandert hoe je je voelt

Door te werken aan veranderingen in je denken, verander je ook hoe je je voelt. Deze verandering gebeurt geleidelijk aan door dagelijks de oefeningen te doen. Vaak ontdek je maar hoe fel je veranderd bent, wanneer op een dag iemand je wijst op deze verandering of dat je zelf merkt dat je anders spreekt dan daarvoor.

Deze verandering wordt duidelijker en zichtbaarder hoe meer je oefent.

 

3. Het helpt je bewust te worden van de lichaam/geest verbinding

Misschien sta je er niet bij stil maar je geest heeft een gigantische invloed op je lichaam.

Denk maar aan een leerkracht die met een krijtje krast op het bord. Voelde jij ook net een rilling langs je ruggengraat?

Of hoe placebo’s vaak zelfs beter werken dan andere medicijnen.

Elke gedachte heeft een effect op je lichaam. It’s all in your head ladies!

Je kan deze gedachten voor je laten werken of laten tegenwerken. Wat kies jij?

4. Het geeft je technieken en kennis voor je hele leven #tools4life

Hypnobirthing stopt niet na het krijgen van informatie en een nieuwe denkwijze. Het geeft je ontspanningstechnieken en handvaten om je meer in controle te voelen in welke situatie je je ook bevindt.

Dit kan aan de hand van een ademhalingstechniek, een visualisatie, herhalen van een afffirmatie of mantra of een ontspanningstechniek.

Superhandig in een werksituatie en in het ouderschap!

 

5. Het zet je in je kracht

Hopelijk besef je reeds dat in de cursus bewust bevallen hypnobirthing van the Wise Hippo niet enkel is voor geitenwollensokken types die thuis willen baren zonder verdoving en met wierook rondom hen.

Hypnobirthing is er voor iedereen die wil baren op haar manier. Niet mijn manier, JOUW MANIER.

We focussen op de juiste geboorte of de dag zelf.

We bereiden onze koppels voor op een positieve geboorte-ervaring, welke weg de geboorte ook neemt.

We willen dat je je sterk, in controle en rustig voelt gedurende het ganse proces. Deze manier van zijn is ook zeer waardevol in de rest van je leven.

 

6. Je geeft het door

Je nieuwe manier van denken geef je automatisch door aan de mensen rondom je. Sommige vinden het maar niets, en bij anderen ben jij diegene die hen inspireert om zelf te veranderen.

 

7. Je begint je eigen kracht te erkennen

Je gaat je leven anders inrichten door wat je nu weet en geleerd hebt. Een manier van leven die fijner is, positief en met richting, met minder angst, minder oordeel. Het werk is natuurlijk nooit klaar, maar dat geeft niet. Je plukt er nu al de vruchten van.

Dus als jij er klaar voor bent om je bewust voor te bereiden op een zachte geboorte en ontspannen babytijd en om al die tools4life te leren, schrijf je dan in voor een van onze volgende hypnobirthing cursussen.

 

Liefs,

xo Anke

 

PS: Liefste mama,  elke geboorte is uniek en verdient een holistische voorbereiding.  Ben jij er klaar voor om meer te leren over bewuste zwangerschap, geboorte en pril ouderschap? Wens jij vol vertrouwen en ontspannen uit te kijken naar geboorte? Echt klaar zijn om de best mogelijke ouder te zijn? Hier zijn de manieren waarop je met mij kan samenwerken.

1. Bewust bevallen Hypnobirthing, de cursus met dat tikkeltje meer. Je volgt in groep of individueel een complete holistische zwangerschapslessenreeks die je optimaal voorbereid op de juiste geboorte op de dag zelf. Meer info vind je hier.

2. Individuele Doulabegeleiding zwangerschap en geboorte.  Bewust voorbereiden op zwangerschap en geboorte. Een ervaren mama/doula/hypnobirthingdocente aan je zijde van bolle buik tot baby. Meer info vind je hier. 

3. Losse sessies zowel tijdens zwangerschap als postpartum. Zwangerschapsmassage, Speciale sessies bij inleiding, stuit, keizersnede, lotusbevalling, placenta DIY, Postpartum massage en zachte kraamtijdbehandelingen ter ondersteuning van mama.

4. Individuele Postpartum Doula. Zachte kraamtijdbehandelingen en ondersteuning voor mama. Meer info volgt binnenkort.

Share This