Bond With Baby

‘Bond with Baby is een unieke sessie over contact maken met je baby. In principe is de sessie gemaakt om te volgen tussen 16 en 26 weken zwangerschap, maar ze heeft een meerwaarde op elk moment van de zwangerschap.

Hoewel zwanger zijn is voor de meesten een moment om te vieren en te genieten, kan het ook verschillende zorgen en angsten met zich meebrengen. De psychologische en emotionele veranderingen die gebeuren kunnen voor vrouwen een hele uitdaging zijn in onze multi-tasking, weinig tijd, te drukke cultuur.

In slechts 3 uur leren we je hoe je kan omgaan met elke situatie die zich voordoet op een manier die past bij jou en je baby. Je hoeft je dus helemaal niet meer schuldig te voelen wanneer iets je slecht doet voelen.

We geven je de technieken om je energieniveau op te krikken wanneer je dat nodig hebt, om negativiteit los te laten en om je zelfvertrouwen te versterken.
Je zal ook enkele fijne manieren leren om contact te maken en te communiceren met je baby, wat leidt tot het beste van deze sessie …

Terwijl jij (en je (geboorte)partner enkele geweldige technieken leren, soms zelfs technieken die je leven veranderen, zal ook je baby hier voordeel uit halen. 

 

De Medische wetenschap is nu in staat om steeds meer bewijs te leveren dat de levensstijl van de ouders van de baby, de emoties en de externe omgevingsfactoren allemaal belangrijk zijn in de ontwikkeling van de baby.

Een belangrijke les die we kunnen leren van dit onderzoek in foetologie, is dat de manier waarop een vrouw verbinding maakt met haar baby en hoe ze zich voelt tijdens de zwangerschap, een belangrijke factor is in de emotionele en fysieke groei van de baby.

Wanneer je deze informatie aan het lezen bent, weten wij dat jij deze informatie belangrijk vind. We weten echter ook dat hoe belangrijker je dit vindt, je je vaak ook meer zorgen maakt over iets verkeerd te doen.

Er zijn zoveel beschuldigingen naar ouders in deze tijd dat het belangrijk is om te begrijpen dat je helemaal niet ineens een manier hoeft te vinden om een perfect harmonieus leven te leiden (alsof dat je zou lukken indien je het zou proberen).

Je kinderen zullen voorbeelden van verdriet, kwaadheid, frustratie, angst, enz. zien en ervaren nadat ze geboren zijn en terwijl ze opgroeien. Bovendien zullen er momenten zijn tijdens je zwangerschap waarop het nodig is om deze gevoelens te uiten.

Mijn wens voor jou is dat je vol vertrouwen bent tijdens de gehele zwangerschap, dat je kan doen wat nodig en juist is voor de baby, ook wanneer er zware momenten zijn. Ik noem dit Bewuste prenatale binding.

 

Bewuste Prenatale Binding (The Wise Hippo) 

“Een bewuste intentie van moeders (en mensen rondom haar) om hun emoties te begrijpen, om te zorgen voor hun emotioneel welzijn en om te interageren met hun baby’s, om de emotionele intelligentie te ondersteunen en de huidige en toekomste relaties te versterken van hun ongeboren baby. 

Het eerste deel van de Bond with Baby sessie is gericht op het begrijpen van je emoties omdat we vaak geleerd hebben hoe emotioneel te reageren. Dit deel opent voor velen de ogen en opent ook de weg naar een verhoogd gevoel van controle en emotioneel welzijn. Bovendien legt het een sterkte basis voor de emotionele intelligentie van hun kind.
Het tweede deel van de Bond with Baby sessie gaat over zorgen voor jezelf. Je leert manieren om je energieniveau te verhogen, negativiteit los te laten, je zelfvertrouwen op te krikken en positiviteit te versterken.

‘Speciale momenten met je baby’ is het laatste deel van de sessie. Dit is het meest voor de hand liggende onderdeel van een prenatale bindingscursus. Je zal een aantal verschillende manieren om contact te maken en te communiceren met je baby verkennen, zowel voor jezelf en als voor anderen rondom je.

De ideale moment voor bijna-mama’s en hun partner om de Bond with Baby sessie bij te wonen is rond 16 tot 26 weken zwangerschap, alhoewel het waardevol is op elk moment in de zwangerschap.

Tijdens de sessie krijg je het prenatale bindingsverhaal, de geboorte en de eerste momenten na de geboorte van een liefdevolle familie te zien.

Na de sessie krijg je een overzicht van alle technieken die je geleerd hebt en 3 mp3s..

  • ‘Quiet time with your baby’ (EN) die je regelmatig kan beluisteren.
    • ‘Blow away your worries’ (EN) die je zal helpen negativiteit los te laten.
  • The Wise Hippo instrumentele muziek.

Na de cursus zal je ook enkele opvolgingsemails ontvangen om te zien hoe het toepassen van de technieken vlot.

Prijs voor deze sessie: 55 euro (in Affligem) – 80 euro (bij jouw thuis).

Inschrijven? 

Inschrijven kan via 0494 87 89 66 of ankeverhulst@hotmail.com.